توصیه برای داوطلبان آزمون طراحی معماری نظام مهندسی:
با توجه به اینکه آزمون طراحی معماری سازمان نظام مهندسی تفاوت ماهوی با سایر آزمون های این سازمان دارد، لذا به داوطلبان این آزمون توصیه می گردد برای اینکه بهتر در این آزمون نتیجه بگیرند به موارد زیر توجه کنند:

۱ – شاه کلید قبولی در آزمون طراحی تمرین عملی است.
بسیاری از داوطلبان تصور می کنند با مطالعه بیشتر و یادگیری نکاتی که رعایت آنها برای قبولی در آزمون لازم است ، می توانند از سد این آزمون عبور کنند ، اما این یک تصور اشتباه است . برای اینکه یک آزمون عالی داشته باشید و در جلسه امتحان با روحیه و شادابی کامل حضور یابید لازم است هر سه شرط قبولی در این آزمون را رعایت کرده و بدان ملتزم باشید و این سه شرط عبارت است از : تمرین عملی ، دانستن نکات طراحی ، مدیریت جلسه آزمون

۲ – مطالعات خود بصورت مفید خلاصه برداری کنید.
اگر شما از کسانی هستید که مایلید نکات آزمون طراحی را دانسته و در جلسه آزمون رعایت کنید تا نمره کسب کنید ، می توانید در کنار مقررات ملی ساختمان مجموعه جزوات نظام مهندسی معماری را نیز از این سایت دانلود کرده و به این نکات اشراف پیدا کنید اما توجه داشته باشید که حتما از منابع معتبر مطالعه کنید چون مثلا در مورد ارتفاع پارکینگ اگر سری به سایتها یا جزوات آمادگی بزنید خواهید دید که پر است از اختلاف . هر چند این اختلاف در حد ۱۰ سانتی متر است ولی برای طراح اتفاقا همین مساله مهم است که مطابق مقررات باشد.
توصیه من این است که در یک دفتر نکات لازم را نوشته و در جلسه امتحان با خود داشته باشید ، تاکید می شود که از بردن کتاب سر جلسه امتحان پرهیز کنید چون کتاب بدلیل حجم بالا مخصوصا اگر چند کتاب ببرید ذهن شما را آشفته خواهد کرد.

۳ – نقشه نمونه ای تهیه کرده و با خود به جلسه امتحان ببرید .
هر چند کسی که در آزمون نظام مهندسی شرکت کرده به فنون ترسیم آشناست ولی ممکن است در جلسه امتحان بدلیل فشار و استرس در ترسیم دچار مشکل شوید مثلا در اندازه گذاری یا هاشورها و شیب بندی و سایر موارد ، لذا توصیه می شود حداقل یک نقشه استاندارد برای تطابق ترسیم با خود داشته باشید.

۴ – ترسیمات تکراری را شابلون کرده و همراه داشته باشید.
تهیه شابلون پله ، آسانسور ، مبلمان ، برش پله ، چاه آسانسور ، ماشین ، رمپ گردشی و سایر قسمتهای نقشه که در اغلب نقشه ها تکرار می شود هم شما را از خطا در ترسیم حفظ می کند و هم باعث می شود انرژی خود را برای سایر ترسیمات ذخیره کنید . بخشی از این شابلونها در بسته آزمون طراحی معماری موجود است که می توانید استفاده کنید.

۵ – از پلان های نمونه استفاده کنید .
هر چند لازم است قبل از آزمون در زمینها مختلف طراحی فرضی انجام داده و به خود نمره دهید اما داشتن چند پلان الگو و نمونه در جلسه آزمون بسیار مفید خواهد بود و حتی در برخی زمینها با کمی جابجایی می توانید از نقشه پلان مثل شابلون استفاده کنید.

۶ – چک لیست تهیه کنید.
برای اینکه مطمئن شوید همه موارد را در نقشه مراعات کردید دو چک لیست برای جلسه آزمون همراه داشته باشید یکی چک لیست کراحل کار که در آن مراحل پاسخگویی به خواسته های آزمون را یادداشت کردید و دیگری چک لیست نکات و ضوابط . از این چک لیستها برای مرحله بندی و مدیریت زمان و کنترل نهایی استفاده خواهید کرد.

۷ –مدادی کار کنید.
ترسیم با مداد اگر با سلیقه باشد برای مصحح کافی خواهد بود اما اگر ترسیمات را زود تمام کردید و خواستید از راپید یا سایر لوازم ترسیم استفاده کنید توصیه ما این است که تا کار ترسیم تمام نشده و بصورت نهایی آن را کنترل نکردید از راپیدی کردن بپرهیزید مخصوصا اگر پاک کردن کاغذ باعث کثیفی و ماندن اثر خطوط می شود ، از خیر این کار بگذرید.

۸ – از کاغذ شطرنجی استفاده کنید.
با توجه به اینکه لازم است قبل از شروع ترسیم پیش ترسیم پلانها و برش و نما را داشته باشید تا راحت طرح خود را خط خطی کنید توصیه می کنم از کاغذ شطرنجی کمرنگ برای پیش ترسیم و طراحی استفاده کنید تا از سختی و زمانبر بودن کار با خط کش ها راحت شوید.
نکات و مواردی که در آزمون طراحی بایستی در نظر گرفته شود .

 


آکادمی تخصصی معماری با بهره گیری از برجسته ترین  اساتید کشور در زمینه ی نظام مهندسی و  در برنامه ریزی  برای دانشجویان به علاوه مشاوره فردی اقدام به برگزاری کلاس های آمادگی آزمون نظام مهندسی ساختمان کرده است .


براي دريافت اطلاعات به روز  در شبكه هاي اجتماعي دپارتمان نظام مهندسي آكادمي تخصصي معماري ( تلگرام و ایسنتاگرام ) به آدرس زیر دنبال کنید:

@Memar_nezam

و ارتباط با مشاورین تخصصی و مدیرگروه نظام مهندسی آکادمی تخصصی معماری:

@memarico1

اطلاعات بيشتر :

021-88945640

021-88202033-34

پاسخگویی آنلاین ( تلگرام و واتس آپ) :

09336060861