هريك از دانشجويان بصورت معمول در راه مهاجرت تحصيلي به يكي از اين كلمات بر مي خورد. اگر قصد ادامه تحصيل در يكي از كشورهاي خارجي را داريد خواندن و اشنايي با اين واژگان را به شما توصيه مي كنم.
✓ Admission
پذیرش. دریافت جواب مثبت از دانشگاه برای شروع تحصیل.
✓ Application fee
هزینه ای که برای اقدام و ارسال درخواست پذیرش باید پرداخت شود. این هزینه در آمریکا معمولا بین ۳۰ تا ۱۰۰ دلار متغیر است.
✓ Apply
ارسال درخواست برای گرفتن پذیرش. این مرحله شامل پرکردن فرمهای مورد نیاز و ارسال مدارک به دانشگاههای مختلف است.
✓ Credentials
سوابق و مدارک، مانند توصیه نامههای استادان، ریزنمرات، نمرات تافل و ...
✓ Fellowship
کمک هزینهای است که به دانشجویان ممتاز تعلق میگیرد
✓ F-1 Visa
ویزای دانشجویی ایالات متحده آمریکا میباشد. تمام افراد غیرآمریکایی که برای تحصیل به آمریکا سفر میکنند باید این نوع ویزا را دریافت نمایند.
✓ GRE
امتحانی است شامل سه بخش مختلف. این امتحان برای گرفتن پذیرش از دانشگاههای آمریکا و برخی دانشگاه ها در کشورهای دیگر مورد نیاز است.
✓ I-20
فرمی است که پس از گرفتن پذیرش از دانشگاههای آمریکا دریافت میکنید. در زمان مراجعه به سفارت برای دریافت ویزای دانشجویی از آمریکا این فرم مورد نیاز است.
✓ Internship
کار آموزی. دورهای است که در طی آن دانشجو در موسسهای کار میکند و معمولا به ازای کار خود حقوق دریافت مینماید.
✓ Postdoc
پسادکترا. دورهای است پس از دوره دکترا که در طی آن دانشپژوه در دانشگاه یا موسسه پژوهشی به تحقیقات میپردازد. این دوره اغلب در ایران به غلط فوق دکترا خوانده میشود در صورتی که دانشپژوه پس از این دوره مدرک دانشگاهی دریافت نمیکند.
✓ RA
مخفف Research Assistantship. در این موقعیت شغلی، دانشجو در دانشگاه بر روی پروژه تحقیقاتی خاصی کار میکند و به ازای کار خود از استاد حقوق دریافت میکند.
✓ TA
مخفف Teaching Assistantship. در این موقعیت شغلی، دانشجو در تدریس درس خاصی به استاد کمک میکند و به ازای آن از دانشگاه حقوق دریافت میکند.
✓ Transcripts
ریزنمرات، کارنامه تحصیلی
✓ Fund
کمک هزینهای که به دانشجو تعلق میگیرد - معمولا از طرف دانشگاه یا نهادهای دولتی
✓ SOP - Statement of purpose
متنی کوتاه که در آن هدف شما از ادامه تحصیل در کنار سابقه کاری و تحصیلیتان به صورت کلی و خلاصه قید میشود.
✓ CV
مخفف Curriculum Vitae میباشد و شناسنامه حرفهای فرد به حساب میآید. تفاوتش با رزومه در اين است كه محدوديتی در تعداد صفحاتش وجود ندارد و هر مورد كه جرئی از فعاليتهای فرد باشد (مانند مقاله، سابقه كاری، جوايز گرفته شده، ...) در آن ذكر میشود. CV افراد سرشناس و استادان باسابقه ممكن است تا ۱۰۰ صفحه هم باشد.
✓ Resume
رزومه. خلاصهای از سوابق تحصیلی، کاری، مهارتها، آثار منتشر شده و ... فرد میباشد. رزومه معمولا ۱ تا ۲ صفحه است.
✓ Deadline
سررسید، موعد. تاریخی است که قبل از آن باید مدارک متقاضی به دانشگاه برسد تا دانشگاه در مورد دادن پذیرش تصمیمگیری نماید.
✓ LOR
مخفف Letter of Recommendation. توصیه نامه ای که استاد به دانشجو ارائه میکند. نوع تقریبا قدیمی توصیه نامه، توصیه نامه کاغذی - تشریحی است که در آن، استاد بر حسب شناختی که از دانشجو دارد، چند پارگراف در توصیف مهارتها و تواناییهای آن دانشجو مینویسد. در نوع نسبتا جدیدتر، فرم مشخصی وجود دارد که در آن سوالات معینی وجود دارد و استاد، آن فرم را تکمیل میکند. این فرمها معمولا شامل نمره دهی و پرسش و پاسخ است. بیشتر دانشگاههای آمریکا به تدریج توصیه نامههای آنلاین را جایگزین توصیهنامههای کاغذی میکنند.